Clean label termékek 

Fontosnak tartjuk, hogy olyan termékeket is kínáljunk, amelyek természetes alapanyagokból állnak és követik a clean label (tiszta címkés) termék elveket, vagyis azt a fogyasztói igényt, hogy egy élelmiszer készítmény minél kevesebb és minél természetesebb összetevőből álljon. Természetes összetevőinkkel teljes körű megoldásokat kínálunk clean label húskészítmények gyártásához. K+F csapatunk teljes körű, saját receptúra háttérrel és technológiával rendelkezik az emulgeált (bolognai típusú) kolbászok, szárazkolbászok, sonkák és clean label szószok előállításához.

Clean label megoldásainkkal hozzásegítjük partnereinket ahhoz, hogy kiváló minőségű, természetes és egészséges termékeket állítsanak elő, amelyek megfelelnek a fogyasztók igényeinek és elvárásainak.

Sócsökkentett termékek

A só, vagyis a nátrium-klorid alapvető fontosságú az emberi szervezet számára, de túlzott fogyasztása különböző betegségek kialakulásához vezethet. A felnőttek számára javasolt napi maximális nátriumbevitel mennyisége 2 gramm, ami 5 gramm konyhasónak felel meg.

A só a húskészítményekben multifunkcionális összetevő, amely hatással van az állományra, a mikrobiológiai stabilitásra és az ízre is. Az alacsony sótartalmú húskészítmények előállításakor nemcsak az íz pótlására kell figyelmet fordítani, hanem a só által betöltött funkciók megőrzésére is.

Az M Profood megoldásainak köszönhetően akár 45 százalékos sócsökkentés is elérhető. Ennek köszönhetően a fogyasztók az egészséges életmód szem előtt tartásával bátran fogyaszthatják a csökkentett sótartalmú húsipari termékeket.

Clean label termékeinket az alábbi megoldásokra ajánljuk: 

  • Foszfátcsökkentés / -helyettesítés 
  • Nitritcsökkentés / -helyettesítés 
  • Antioxidánscsökkentés / -helyettesítés
  • Színezékcsökkentés / -helyettesítés
  • Tartósítószercsökkentés / -helyettesítés
Vissza a termékekhez