Folyékony füst

A Profood folyékony füst termékeinek kiváló minősége és sokoldalú felhasználhatósága a hús- és élelmiszeriparban alkalmazott különböző módszerek teljes skáláját lefedi. A folyékony füst használatával lehetőség nyílik a termékek intenzív és autentikusan füstös ízének kialakítására.

Hat különböző termékcsaládot fejlesztettünk ki, amelyek mindegyike egyedi jellemzőkkel és ízprofillal rendelkezik. A folyékony füstök használatával partnereink – a fogyasztók igényeit szem előtt tartva – rendkívül széles termékválasztékot alakíthatnak ki.

A füst előállításához a legmagasabb minőségű bükkfa forgácsot használjuk. Ez garantálja, hogy folyékony füstünk intenzív és gazdag füstös ízt kölcsönözzön a termékeknek. A bükkfa forgács gondosan ellenőrzött égetési folyamatának eredményeként a füst intenzitása és minősége tökéletes összhangban van a hagyományos füstöléssel, de szemben a tradicionális technológiával a késztermék károsanyag (rákkeltő komponensek) tartalma elenyésző.

A ProSmoke termékek alkalmazásával csökkenthető a húskészítmény-gyártó vállalat munkaerő- és energiaigénye, ezáltal növelhető a termelési kapacitás!

PROSMOKE AT
Szín- és ízkialakító tulajdonságokkal rendelkező folyékony füst, amelyet porlasztásos technológiához terveztünk.

PROSMOKE DS
A PROSMOKE DS egyedülálló szín- és ízkialakító tulajdonságokkal rendelkezik. Merítéses és ráöntéses alkalmazáshoz lett kifejlesztve.

PROSMOKE CB
Termékünket közvetlen adagolásra (emulzió/sóoldat) fejlesztettük, amely íz- és színkialakító képességgel egyaránt rendelkezik.

PROSMOKE AB
Antibakteriális és penészgátló hatású folyékony füst, amelyet feldolgozott élelmiszerekhez történő közvetlen adagolásra vagy felületkezeléshez fejlesztettünk.

PROSMOKE P
Intenzív ízprofilú füst por, amely kiválóan alkalmas feldolgozott húskészítményekhez történő közvetlen adagolásra.

PROSMOKE Oil

Olaj alapú termék, amely egyaránt alkalmas

  • marinádok ízesítésére,
  • szárazáruk felületkezelésre penészgátló hatással.

BIOCHAR BIO-SZÉN,

a környezettudatosság jegyében

A BIO- szén, egy szénben dús biomassza, amely pirolízis – az anyagok termikus úton történő bomlása - során keletkezik és értékes talajjavító anyagként használható fel. A ProSmoke folyékony füst termékcsaládunk előállítása során melléktermékként is bio-szén keletkezik. A bio-szénnel jelentősen javítható a termőföld vízmegtartó képessége.

Vissza a termékekhez